Information om paller og transport af dem

Transport af paller er muligt i store varemængder. Varerne stables, hvilket gør det nemt at håndtere dem både under transport, på lageret og i terminalen. Denne metode anvendes til et stort antal varer hver dag, f.eks. når de skal ud til supermarkederne.

Transport – hvad består paller af?

De fleste er bygget op på den samme måde, og består af tre langsgående brædder og to tværgående, samt tre gange tre koldser af træ eller metalbeslag, hvor brædderne krydser hinanden. Der vil også være en overside i form af en hel plade eller i brædder. Visse typer er helstøbte i enten plastik eller spånplader. Der skelnes mellem to typer, der især anvendes, hvilket er engangs- og europapaller, hvor der er pant på den førstenævnte, men de opfylder ikke nogen specifikke krav. De europæiske opfylder nogle europæiske standardkrav, hvilket gør dem velegnede til transport af paller uden for Danmark. Dog gør det sig gældende for alle typer, at de skal kunne løftes med en gaffeltruck. Der findes andre varianter, f.eks. hvis man skal transportere noget med skib, hvor kravene er anderledes. Den mest almindelige måde at få dem fra et sted til et andet er med lastbil.

Transport af paller – men hvad kan de ellers bruges til?

De bruges altså som sagt til underlag for varer og materialer, men de kan også bruges til meget andet, f.eks. kan man anvende dem til sjove og anderledes gør-det-selv projekter i hjemmet. Det er billigt, kreativt og en ny måde at følge genbrugstendensen på. Man kan både lave unikke borde, reoler, senge, sofaer, m.m. ud af dem. Man bør dog være opmærksom på at de kan indeholde kemikalier. Der findes forskellige kvaliteter og holdbarhed, hvilket blandt andet skyldes at de produceres i forskellige lande, hvor reglerne for kemikalier og miljøbeskyttelse er forskellige.

LÆS MERE  Få hjælp til flytningen med et billigt flyttefirma